Destekçileri arasında bulunduğumuz Acı Ot Festivali, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti.

Bodrum Golf Kulübü olarak doğup büyüdüğümüz toprakların kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu açıdan çok önemli bir organizasyon olan Acı Ot Festivali, Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından 9-10 Mart tarihlerinde beşinci kez gerçekleştirildi. Bodrum Golf Kulübü olarak destekçileri arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduğumuz festivalde; Ortakent köyiçi caddesi boyunca çeşit çeşit otların yanı sıra yöresel lezzetler ve el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı.
70 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Yöresel sanatçıların konser verdiği festivalde, ünlü şeflerin de katılımıyla yemek workshopları, yöresel yemek yapımı ve mutfak kültürünü tanıtan etkinlikler gerçekleştirildi. Bodrum halkı ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, yöresel ürünlerin tanıtımının yanı sıra bölgede bulunan esnafın ekonomisine katkı sağladı. 300 standın açıldığı festivali iki gün boyunca yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti. İlk gün Bora Gencer konseriyle son bulan festival, ikinci gün Onur Gülen ve Orkestrası konseri ve ödül töreniyle sona erdi.
BİNLERCE YILLIK GELENEK
OYDER Başkanlığı döneminde başlattığı festivalin açılış törenine de katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu otların hepsi bu topraklarda, bu dağlarda binlerce yıldır yetişen bitki örtüsüdür. Acı Ot Festivali de bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan gastronomi kültürünün bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Burada kültürümüzü yaşatmak için yapılmaktadır. Cumhuriyetimizi kuran yüce Atatürk ve silah arkadaşları nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasını istiyorlarsa, günümüzde bu ülke dimdik duruyorsa bizim geçmiş kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmamız sayesindedir. Kültür bizi bir arada tutan ve birbirimize bağlayan bir olgu. Kültürümüze sahip çıkmak durumundayız” dedi.

MARKA DEĞERİNE KATKI
OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Öncel Erkal, “Festivalimizin adı neden Acı Ot? Çünkü acı ot her yıl aynı bölgede, aynı merada, aynı ağaç ve aynı ot kenarında büyür. Biz de festivalimizi sürdürülebilir, ileriye taşınabilir bir organizasyon olarak planladığımızdan dolayı, adı Acı Ot oldu. Bodrum’un yöresel değerlerini gün yüzüne çıkartan, ilçenin marka değerine ve turizme katkı veren Acı Ot Festivali artık şehir dışından özel turların düzenlendiği bir etkinlik haline geldi. Acı ot ve diğer yöresel otlarımız; atalarımızdan, dedelerimizden günümüze gelen bir zenginlik. Biz OYDER olarak bu zenginliği gelecek nesillere unutturmamak için çalışıyoruz. Onlara kurumsal yapısı sağlam olarak devam eden bir festival bırakmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu.