
Her yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Cafe! Bodrum’un yaz kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016 yılında az yağlı, az şekerli, katkısız cheese cake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artırıyor.
Maride Cafe & Patisserie, hem göze hem damağa hitap eden menüsüyle günün her saatinde gurme keşfine açık, bu özelliğiyle de yaz kış hatırı sayılır müdavimleri olan sevimli bir lezzet diyarı. Mekan, Bodrum’a özgü bitkilerle sarmalanan, göz yormayan ve huzur veren geniş ve ferah bahçesi, çeşit çeşit tartineleri, üçüncü nesil kahveleri, kendine has ürünleri ve enerjik ev sahipleriyle keyfi odağına alan ve Bodrum’un en çok tercih edilen lezzet durakları arasında geliyor. Maride’de asla katkılı bir malzeme kullanılmıyor. Bu detay, tüm lezzetlerde kendini belli ediyor.
Sabah sıcaklarından, kruvasan sandviç ve tartine çeşitlerine, doğal ve katkısız kahvaltı seçeneklerinden sağlıklı ve az şekerli pasta-tatlı seçeneklerine ve hatta glutensiz diyetlere uygun seçkisiyle Maride Cafe, müşterilerine hem geleneksel hem de modern tatlar sunuyor.
MÜHENDİSLİKTEN AŞÇILIĞA, BARİSTALIĞA…
Açıldığı günden bu yana en zahmetli lezzetleri büyük bir başarıyla sunan, sağlıklı yiyecek ve içecek alternatifleriyle doğal patisserie formatında hizmet veren mekanın mutfağında elektronik mühendisiyken mutfağa olan tutkusunun peşinden giden bir şef olan Akın Erol var. Eşi Sevil Erol ile birlikte mekanın işletmeciliğini de yapan Erol, multidisipliner bir meslek olan gastronomiyi sanata dönüştürenlerden biri… Batıdan ve doğudan harmanladığı lezzetleri Türk damak tadına göre yorumlayıp hazırlayan ve adeta bir “Maride Mutfağı” yaratan Erol, mekanın hem baş aşçısı hem de baristası! Kendine ait teknikleri ve detaylarıyla biraz Fransız, biraz İtalyan, biraz da İngiliz restoranlarından esintiler taşıyan Maride’de lezzet şöleni sabah saatlerinde kruvasanlı enfes tarifler, ekşi maya ekmekli kahvaltılar, tost ve sandviçlerle başlayıp, lezzeti sanatla, gönülleri kelamla doldurup taşıran tabaklarla devam ediyor.

Açıldığı günden bu yana konuklarına “sağlıklı” alternatifler sunmayı motto haline getiren Maride’de ekşi maya ekmekli tost tabakları, çökeleğinden zeytinine, reçelinden tereyağına kadar her ayrıntısı yöresel pazarlardan tedarik edilen serpme ve servis kahvaltılar, nohut ve badem unuyla yapılmış atıştırmalıklar, katkısız pastane ürünleri ve tabii ki mekanın olmazsa olmazı az şekerli, az yağlı cheesecake çeşitleri, afiyetle ve gönül rahatlığıyla tüketilsin diye günlük ve taze olarak üretiliyor.
KRUVASANLI LEZZETLER
Maride Cafe’nin kruvasanlı lezzet gamı, her damak tadına hitap etmeyi başarıyor. Favori kruvasan sandviçler ve focacia mekanın son aylarda trend sunumları arasında başı çekiyor. Tereyağlı çıtır çıtır kruvasanla yapılan soğuk sandviçler, yumurtalı, avokadolu, pastırmalı, tamamlayıcı soslarla zenginleştirilmiş sıcak tabakları, salatalar, meze çeşitleri, Belem Turtası ve çilekli milföye kadar tuzludan tatlıya, yanında da bir fincan üçüncü nesil kahveye kadar her damak zevkine uygun bir mekan burası…
%100 DOĞAL VE MEVSİMSEL
İşletmeci Sevil Arslan Erol, baba tarafından Mardinli bir halkla ilişkiler uzmanı… Günün her saatinde, ister tatlı ister tuzlu her moda uygun lezzetler sunan Maride Cafe’de tadılan hiçbir lezzetin pişmanlık yaratmadığını vurgulayan Sevil Arslan Erol, %100 doğal ve mevsimsel lezzetlerle hazırlanan ürünlerin sadece mekana değil siparişle de tadılabileceğini anlattı. Bodrum’da ve hatta çevre ilçelerde düzenlenen gastronomi festivallerinin ve kermeslerin sevilen yüzlerinden olan Erol, Bodrum’un yöresel ürünlerinin tanıtımı ve markalaşması konusunda da oldukça faal bir isim. Bodrum mandalinasını cheesecake’e dönüştürerek gastronomi turizmine önemli bir katkıda bulunan Erol, kentin marka değerini yüceltmek amacıyla verilen her çabaya katkı sunuyor. Maride’nin bu anlamda Bodrum’u temsil eden bir marka olmasından büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Erol, mekanın bir süredir online sipariş platformlarında da görünür olduğunu anlattı. Erol, “Bir süredir, doğum günü, özel etkinlikler ve günler için birbirinden farklı tasarım pastalarımız büyük ilgi görüyor. Tümüyle doğal ve katkısız bir mutfağımız olduğu için mutluyuz. Pastalarımızı isteğe göre glutensiz ve şekersiz de hazırlayabiliyoruz. Tüm davet, organizasyon ve etkinliklere de yine Maride kalitesiyle catering hizmeti veriyoruz. Yaptığımız her üründe bir Bodrum lezzeti, Bodrum esintisi olmasını seviyoruz” dedi.
Maride ürünlerinin bu yıl yemeksepeti.com üzerinden de sipariş verilebildiğini hatırlatan Sevil Erol, Maride Cafe’nin aynı zamanda mevsimsel atölye, etkinlik ve tadımlarla dolu sosyal bir buluşma noktası olduğunu belirterek, “Teknolojinin ve iletişimin tüm imkanlarını kullansak da biz misafirlerimizi mekanımızda ağırlamayı her şeyden daha çok seviyoruz” diye konuştu.